Share |

Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Valaistu blogi

Elämäni "kirjan sivuilla" - Kuolemattomia totuuksia lapsen suusta osa 2

Share |

Keskiviikko 12.8.2009 klo 22.24


Teimme alkuviikosta matkan Yyterin upeille rannoille nauttimaan kesän viimeisistä lomapäivistä ystävieni kanssa ja automatkojen aikana saimme nauttia tyttäreni ihmeellisistä pohdinnoista elämää suuremmista aiheista. Erään keskustelun aikana 8-vuotias jäi pohtimaan olisiko mahdollista, että eläisimme oikeasti vain kirjan sivuilla. Että jos elämä olisikin vain suuri "satukirja", jossa seikkailemme, niin kuka sitten olisi se, joka lukee tätä kirjaa? Ja missä tämä kirja mahtaisi oikeasti olla?

Välillä todella hätkähdän näitä upeita ajatuksia, joita tällaiset "uuden ajan" lapset tuottavat. Kun asiaa oikein miettii, niin juuri näinhän koko tämän harhan voisi kuvailla. Kuin olisi vain yksi suuri ykseys kuten tämä suuri kirja, jonka vain Jumala näkee todellisuuudesta käsin. Ja me ihmishahmot, kuvajaiset tämän "kirjan" sivuilla seikkailemme tämän ykseyden sisällä itse lainkaan ymmärtämättä, että emme ole todellisuudessa edes olemassa, olemme vain tämän loputtoman "sadun" hahmoja ja pidämme itse ajatustemme kautta kiinni tästä harhasta, että tämä "satu" olisi todellista. Kuitenkin todellisuudessa olemme itse sekä tämä kirja että myös Jumala, joka tätä tarinaa lukee kaikkeudesta käsin. Olemme itse luoneet itsemme tänne "sadun" maailmaan ja voimme vapauttaa itsemme tästä "satumaailmasta" oivaltamalla olevamme oikeasti jotain ihan muuta. Että todellisuudessa nämä itse keksimämme tarinat ovat aivan yhtä satua kuin mikä tahansa tarina kirjoissa, joita täällä harhan maailmassa kuvittelemme lukevamme.

On mahtavaa huomata, että voin halutessani nähdä tämän elämän "kirjan" toisin. Voin nauttia tästä upeasta seikkailusta elämän kirjan sivuilla ja kaikkien luomieni "satujen" kautta voin oppia uutta ja kasvaa sisäisesti kohti sitä päämäärää, että ymmärrän lopulta olevani todellisuudessa yhtä tämän ykseyden ja Jumalan kanssa. Voin havahtua huomaamaan, ettei oikeasti mitään kirjaa ole ollutkaan. Olin vain itse keksinyt sen ja pitänyt kiinni tästä seikkailusta.

Miten viisaita lapset voivat ollakaan ja miten upeaa on huomata tämän ykseyden todentavan olemassa olonsa myös täällä harhan maailmassa. Kollektiivinen tietoisuus ihmiskunnassa on loistava esimerkki siitä miten ykseys "todistaa" meille olevansa yhtä kaiken olevan kanssa. Kun joku jossain päin maailmaa alkaa opiskella Ihmeiden oppikurssia, voi moni muu sielu alkaa sisäistää tätä samaa ajatusta. Kun itse alan opiskella Kurssia, voin yhtäkkiä huomata lapseni ilmentävän sen sisältämiä oivalluksia ja ajatuksia pohdinnoissaan. Juuri tästä syntyy ajatus siitä, että olet itse vastuussa kaikista elämäsi kokemuksista omien ajatustesi kautta. Kun sinä itse muutat tapasi nähdä tämän itsesi ulkopuolelle projisoiman maailman, se muuttuu. Sinä itse olet ajatustesi kautta vastuussa siitä millaisessa maailmassa elät ja voit elää todeksi juuri niin kauniin, harmonisen ja rakkaudellisen maailman kuin haluat. Valinta on sinun. Juuri nyt on Pyhä Hetki, jolloin voit valita joko todellisuuden tai "satukirjan" välillä, voit valita ainoastaan näistä kahdesta vaihtoehdosta. Ei ole olemassa muita valintoja. Ainoastaan valinta ykseyden tai erillisyyden välillä.

Pyhä Henki johdata ja ohjaa minua tässä Pyhässä Hetkessä, joka on ikuisuus. Haluan tässä Pyhässä Hetkessä valita ykseyden ja antautua Jumalalliselle suunnitelmalle.