Share |

Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Valaistu blogi

"Rakkaus laihduttaa" -Kuolemattomia totuuksia lapsen suusta osa 1

Share |

Perjantai 7.8.2009 klo 11:57


"Rakkaus laihduttaa" sanoi eilen kahdeksan vuotias tyttäreni pohtiessaan miksi isä on nyt hoikempi kuin ennen tai miksi hän itse joskus laihtuu tai lihoaa tässä fyysisessä olomuodossaan.

Jäin sitten oikein pohtimaan tätä ajatusta hetkeksi ja taas syntyi oivallus. Kun ihminen kokee rakastuneensa toiseen ihmiseen, löytäneensä onnellisuuden ja rakkauden elämäänsä, sitä usein ihan oikeasti laihtuu. Olo on kevyt ja kokee, ettei tarvitse mitään vaan on löytänyt etsimänsä. Ongelmana on vain se, että kun tämä rakastumisen huuma haihtuu ja tajuaa tämän onnellisuuden tilan olevan ohi, seuraa pettymys ja tunne epäonnistumisesta tai yksinäisyydestä.

Sinä päivänä, kun sielu löytää edes aavistuksen tästä todellisesta rakkaudesta, joka meidän jokaisen sisältä löytyy, syntyy pysyvä muutos. Itsensä ulkopuolelta etsiessään voi löytää vain hetkellisen onnen tai rakkauden kokemuksen, joka todellisuudessa on harhaa. Mutta kääntyessään sisäänpäin ja etsiessään rakkautta omasta sydämestään käsin voi kohdata Jumallallisen rakkauden, joka on täydellistä, pyyteetöntä ja aitoa. Yksikään ihmissuhde ei tähän yllä, yksikään fyysisen maailman kokemus ei voi korvata sitä todellista rakkautta, joka ykseydestä kumpuaa ja sallii kaiken.

Rakkaus on sisäinen tila, ykseyden ilmentymä ihmisyyden tasolla ja se todella "laihduttaa" niin kuin lapsen suusta juuri kuulin. Kun ihminen täällä maan päällä kulkiessaan löytää tämän sisäisen rakkauden tilan, joka ei ole riippuvainen mistään, ei kenestäkään toisesta ihmisestä, ei ulkoisista olosuhteista tai yleensä mistään fyysisestä, hän saavuttaa tilan, jossa ei enää tarvitse mitään. On kaikki ja ei mitään. Tällöin ihminen lakkaa täyttämästä tätä harhaa"puuttuvasta" kohdasta itsessään ja vapautuu fyysisen maailman riippuvuudesta, ylensyömisestä, nautintoaineista, nautinnon hakemisesta seksuaalisuuden, kauneuden, ihmissuhteiden, rahan, työn tai minkä tahansa kautta, jolla sielu aiemmin on "täyttänyt" tätä kuvittelemaansa"puuttuvaa" osaa itsessään.

Ykseyden tilassa, joka todellisuudessa olemme ei ole puutetta, emme tarvitse mitään, emmekä tällöin kiinnity mihinkään tässä fyysisessä harhassa. Ei ole mitään erityistä tai eriarvoista. Vallitsee täydellinen yltäkyylläisyys elämän harhan kaikilla osa-alueilla ja sisäinen rauha. Rakkaus yksinkertaisesti vain on.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini