Share |

Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Valaistu blogi

Kultainen lanka

Share |

Sunnuntai 6.6.2010 klo 15:55


Havahduin tänään huomaamaan, että kulkiessani henkistä tietä viime vuodet olen kulkenut ajatusteni tasolla usein hauskalla tavalla ympyrää. Jokin ajatus tai oivallus saa uuden syvyyden tai merkityksen, kun kohtaan tai oivallan sen uudelleen vuosien kuluttua. Vähän samaan tapaan kuin hyvä kirja, jonka luet mutta joka ”aukeaa” lukijalleen aivan uudella tavalla, kun sen lukee toisen tai kolmannen kerran.

Aamulla, kun heräsin ja luin päivän opetusta ihmeiden oppikurssista koin oivaltaneeni jotain suurta ykseydestä ja siitä, mitä Kristus meissä ilmentää. Koin oivaltaneeni sen ”näkymättömän langan”, jonka varassa ikään kuin roikun tässä elämässä. Langan toinen pää on kiinnitetty minun päälakeeni ja toinen pää on taivaassa: kuin olisin marionettinukke, joka näyttelee näytelmäänsä täällä harhan maailmassa ja kuitenkin olen jatkuvassa yhteydessä siihen voimaan, joka näitä moninaisia nukkeja täällä ”näyttämöllä” liikuttelee.  Tämän voiman kautta kaikki nämä kuvitteelliset ”nuket” ovat yhteydessä toisiinsa, tämän voiman kautta olemme Yhtä. Näytellessämme kaikkia näitä elämän näytöksiä kuvittelemme olevamme erillisiä yksilöitä, ainutlaatuisia ja olemme antautuneet usein hyvinkin toisissamme omaan rooliimme. Unohdamme sen näkymättömän kultaisen langan, jonka varassa jokainen meistä näytelmäänsä näyttelee. Langan toisessa päässä on kuitenkin aina vain yksi ajatus, yksi voima ja yksi tarkoitus. Ja tämän näkymättömän langan muistaessani voin muistaa olevani yhtä jokaisen olevan kanssa.

Päivän opetus koski rajattomuutta ja Kristuksen olemusta meissä jokaisessa. Ja kun oivalsin tämän ajatuksen näkymättömästä kultaisesta langasta joka yhdistää kaikki nämä Luojan lapset toisiinsa muistin yhtäkkiä kirjan, jonka luin monta vuotta sitten. Kirja kertoi jotain sisäisestä kauneudesta ja hyvinvoinnista enkä nyt muista enää edes sen kirjoittajaa. Muistan kuitenkin, että kirja oli ensimmäisiä edes hiukan henkisiä niteitä, joita olen koskaan lukenut. En usko siihen aikaan vielä edes varsinaisesti olleeni tällä henkisen kasvun tiellä, ainakaan tietoisesti. Luin kirjan kesälomani iloksi ja makasin nurmikolla auringossa. Tässä kauneuden oppaassa ohjattiin kuitenkin kuvittelemaan hyvin ohut kultainen lanka päälaelta taivaaseen ja visualisoimaan miten paljon ryhdikkäämpi ja keveämpi olo tästä ajatuksesta tulee. Kirja opasti myös kuvittelemaan, että tämä lanka olisi hiuksen hieno yhteys korkeampaan voimaan, Luojaan. Ja harjoitus sai mielestäni siinä hetkessä aikaan hurjan muutoksen olemuksessani. Tunsin, että kehoni massa hävisi olemattomiin ja ryhtini koheni silminnähden. Jos tällainen ohut lanka minua jaksaa kannatella, miten kevyt kehoni mahtaa ollakaan, ajattelin. Ja ajatus kultaisesta langasta sai minut tuntemaan itseni arvokkaaksi, siunatuksi ja turvatuksi. Ollessani yhteydessä Luojaan tämän langan kautta tulisin aina olemaan turvassa.

Ja miten suuri tämä oivallus on ollutkaan juuri siinä hetkessä! Nyt sitten havaitsen oivaltaneeni tämän saman näkymättömän langan olemassa olon taas uudelleen. Ja yhtäkkiä tämä oivallus saa aivan uudet mittasuhteet ja näkökulman. Ajatellessani tällaista lankaa, jonka varassa elämäni näytelmää näyttelen, muistan siinä hetkessä olevani todellisuudessa Henki ja yhteydessä Luojaan. Huomaan todellakin olevani turvassa joka hetki ja kaiken näkemäni olevan vain harmitonta harhaa.

Tämä samojen oivallusten uudelleen tekeminen ja syventyminen todentavat mielestäni hyvin sitä, miten oma näkemyksemme maailmasta muuttaa sitä, miten maailman koemme. Huomaan, että vaikka oivallan saman asian uudelleen vuosien kuluttua, en ole sittenkään kiertänyt kehää, vain laajentanut omaa näkökulmaani ja nyt sama ajatus näyttää erilaiselta ja saa aivan uuden merkityksen. Koen, että nämä erilaiset oivallukset, ajatukset ja kokemukset ovat todellakin kuin kehä, jonka keskellä kaiken ydin on. Olemme jatkuvassa yhteydessä tähän ytimeen ja todellisuuteen mutta tarvitsemme näitä erilaisia kokemusten polkuja pystyäksemme laajentamaan näkökulmaamme yhä enemmän. Mitä laajemmalla kokemusten kehällä olemme, sitä selvemmin alamme kokonaisuuden hahmottaa ja sitä kirkkaammin ja selkeämmin pystymme näkemään myös näiden kehien ohi todellisuuteen ja kaiken ytimeen. Kun katsomme ydintä riittävän etäältä, ymmärrämme, että sitä ympäröivät kehät ovat ainoastaan oman elämän matkamme jättämiä jälkiä, harhan jalanjälkiä, jotka pian häviävät ja lakkaavat olemasta. Kuin lentokoneen jälki taivaalla, joka näkyy hetken ja haihtuu sitten olemattomiin. Etsiessämme kaiken ydintä, olemme kikertäneet yhä laajentuvaa kehää sen ympärillä kuitenkaan näkemättä sitä. Todellisuudessa olemme koko ajan olleet näkymättömän kultaisen langan varassa ja ikuisessa yhteydessä ytimeemme. Kun vihdoin alamme nähdä laajemmin ja huomaamme tämän, mielemme saa pysyvän rauhan.

Avainsanat: yhteys ytimeen, oivallus, elämän kehä


Kommentit

7.6.2010 19:32  sisko

Löysin viikonloppuna nämä sinun sivut.Olen ihan haltioissani lukenut ja ahminut kirjoituksiasi.Ovat tosi ihania!!!Mainitset IOK:n päivän opetuksen;mitä sillä tarkoitat? ja toinen kysymys:etkö muistaisi mikä oli kirja jossa puhuttiin hopealangasta?KIITOS vielä jakamistasi löydöistä!

8.6.2010 20:19  Terhi :)

Kiitos palautteesta! :)

IOK on yhtä kuin Ihmeiden Oppikurssi, jonka oppilaan työkirjaa parhaillaan opiskelen. Koen kirjan harjoitusten ilmentyvän elämässäni ihmeellisellä tavalla ja pyrin elämään näitä arkisia ihmeitä todeksi omassa elämässäni monenlaisten tilanteiden myötä..

Blogin aiemmista tarinoista (13.7.2009 Kuolematon todellisuuteni) löydät enemmän siitä, miten ajauduin IOK:n pariin..

Lisää infoa IOK:sta löydät osoitteesta:
www.miraclestudies.net/Finnish.html

9.6.2010 11:51  sisko

Sydämeni on pakahtua kiitollisuudesta ja rakkaudesta!

13.6.2010 3:51  Milka Savusauna

WAU

Olen niin ihmeissäni ja kiitollinen Jumalalle, kun Hän johdatti minutkin tähän Valaistu-blogiin!

Ystäväni, Jumalanopettajani Sisko lähetti minulle e-postin jotta tsekata Valaistu-sivut.
Hän siis kait selvä-tiesi, että tarvitsen nyt perustavaa laatua olevaa opetusta, etten enää viivyttäisi onnellisten loppuaikojemme alkamista.

Juuri tällä hetkellä, olen yksin muukalaisena täällä maailmassa, äärimmäisen yksin.
Vaikka elin suppressiossa ja erakkona lähes 3 vuotta ja nyt lopultahi asun todellisuuden ulottuvuudessa, niin tämä lienee viimeinen koettelemuksenharha, tämä isolaatio kaikista elävistä eliöistä.

Lähdin pakoon pahuuden harhaa harhaputaalta.
Pyhän Hengen uudelleen-tulkitsemana, tämän nyt-hetkeni aika on Tarkoitettu sitä varten, jotta löydän viimeinkin oma sisäisyyteni. Joka On Ikuinen.
Meidän jokaisen ytimissämme = tarkemmin: sen Keäntöpuolella, On ja Elää Täydellinen Rakkaus = Kaikkivaltias Jumalamme.

Tämän Täydellisen Rakkauden Ohjauksen tavoittamiseen tarvin yhäkin apua. Ennen kuin älysinkään, huomasin lukevani tätä jatkokertomusta todellisuudesta ja harhasta.

Monia lukuisia Siunattuja & Voideltuja &Armorikkaita vuosikymmeniä sinulle, kallis Täydellisen Rakkauden palvelija Terhi.

Sivusi Laajentavat täydellistä hyvää: ihmeitä-tekevästi.

'Olemme erittäin hyvät, täydelliset,
kuten meidän Taivaallinen Isämme
Täydellinen On!'


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini