Share |

Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Valaistu blogi

Avaimet käteen - paketti

Share |

Maanantai 19.1.2015 klo 11.30


Vuosi on vaihtunut ja jokin uusi vaihde sisältäni on jälleen löytymässä. Jostakin syystä olen viime viikkoina pohtinut paljon elämääni taaksepäin. Katsonut aivan uusin silmin kaikkea elämässäni tähän mennessä tapahtunutta. Olen nähnyt erilaisia välähdyksiä ja kuvia itsestäni sekä tapahtumista elämäni varrelta. Kuin tähänastinen elämäni olisi halunnut näyttäytyä minulle ja muistuttaa, että paljon on tapahtunut menneen vuosikymmenen aikana. Miten juuri nyt elän joissakin asioissa uudelleen sellaisia kokemuksia, jotka ovat jääneet aiemmin koettuna hieman puolitiehen. Ja miten taas toisissa asioissa olen suorastaan valovuoden matkan päässä siitä, mistä olen lähtenyt liikkeelle tämän elämänvaiheen alussa. Kuin olisin elänyt monta eri elämää yhden ihmiselämän sisällä ja kohdannut sellaiset haasteet uudelleen, joista on jäänyt jotakin yhä oppimatta tai oivaltamatta.

Suurin yksittäinen askel eteenpäin on mielestäni ollut se, että kuluneen vuoden aikana olen huomannut osaavani yhdistää entistä selkeämmäksi ja yhtenäiseksi kokonaisuudeksi useita eri työkaluja ja oivalluksia. Alkanut oivaltaa, miten kaikki matkan varrella oivaltamani ja oppimani asiat muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Kuin olisin tähän asti leikkinyt kasalla palapelin paloja ja nyt yhtäkkiä oivaltanut, että nämä kaikki palasethan liittyvät toisiinsa ja niistä muodostuu yksi yhtenäinen kuva! :)

Samalla olen havahtunut jälleen huomaamaan, miten merkittäviä ovat kaikki yksittäiset osat tätä kokonaisuutta. Miten jokainen pieni osa on lopulta aivan yhtä tärkeä ja korvaamaton kokonaisuuden kannalta. Vaikka välillä matkan varrella tuleekin ihmeteltyä, että miksiköhän tämä tai tämäkin piti taas kokea.. Usein ei pysty elämän pyörityksessä näkemään mitään järkeä jossakin tapahtumassa tai elämässä vastaan tulleessa kokemuksessa. Ainakin itse olen kovin usein ajatellut, että olisin taatusti ilman jotakin mutkaa matkassa varmasti pärjännyt ja päässyt eteenpäin. Nyt kuitenkin näen selvemmin ja tajuan, että niin olisinkin - mutta sama asia olisi tullut vastaani joka tapauksessa myöhemmin, tavalla tai toisella. Että loppujen lopuksi tarvitsen kuitenkin kaikki palaset, ennen kuin kokonaisuus alkaa hahmottua ja kuva on valmis.

Eräs tällainen kokonaisuuden hahmottumisen lopputulos on minulle ollut "Kultainen avain" -tekniikka, jota olemme yhteistuumin synnyttäneet ystävieni kanssa kuluneen vuoden aikana. Tässä hetkessä tuntuu, että olemme oivaltaneet jotain niin ihmeellistä, ettemme itsekään vielä ymmärrä tämän oivalluksen todellista merkitystä. Lyhyesti kuvattuna kyse on eräänlaisesta "Avaimet käteen" -tyyppisestä meditaatiotekniikasta, jonka kautta kuka tahansa voi löytää juuri itselle sopivan ratkaisun pysyvämpään tyyneyden tilaan ja tien omaan sisäiseen viisauteensa. Avaimet, joilla voi palauttaa helposti ja nopeasti yhteyden omaan sisäiseen ytimeensä ja rauhan tilaan. Alkaapa kuulostamaan melkoiselta "mainonnalta" tämä kuvaus mutta kyse on tietysti siitä, että olen itse yhä varsin innostunut tästä yhteisestä oivalluksestamme ja työkalusta, jonka ainakin minä olen kokenut toimivaksi ja niin yksinkertaiseksi, että kuka tahansa voi sitä käyttää ilman pitkiä prosesseja, sitoutunutta opiskelua tai päiväkausia kestäviä kursseja.

Kultainen avain -tekniikan parhaita oivalluksia on mielestäni ollut se, että koko tekniikka perustuu ajatukseen vapaasti käytettävästä ja jokaisen muokattavasta "käyttöjärjestelmästä", jonka kukin käyttäjä voi säätää aina tilanteen mukaan juuri itselle sopivaksi ja mieluisaksi. Menetelmä, joka mukautuu elämäntilanteen ja yksilön mukaan sekä sallii sen, että sitä voi vapaasti jakaa ja kukin käyttää haluamallaan tavalla. Toinenkin tekniikan perusajatus on saanut minun innostumaan: tekniikka perustuu tietoiseen oman ajattelun muokkaamiseen arjessa hyvin yksinkertaisella tavalla. Itsensä opettamiseen pois vanhoista ajatusmalleista ja syvälle juurtuneista kaavoista korvaamalla nuo vanhat "ajatusurat" uusilla tietoisilla ja vapauttavilla ajatuksilla. Ei siis mitään korkealentoista teoriaa tai taivaita hipovia "huippu kokemuksia" vaan toimiva työkalu arkeen ja ihmisyyteen. Menetelmä, jolla jokainen voi lisätä sisäistä rauhaa, luottamusta ja virtausta omaan elämäänsä. Löytää tiensä ulos haastavasta tilanteesta tai valaa itseensä uskoa ja varmuutta hämmennyksen hetkellä. Kultainen avain -tekniikka on ainakin minulle tarjonnut valmiin "Avaimet käteen - talopaketin" oman elämäni suunnan selkeyttämiseen ja varmuuden löytymiseen elämäntehtäväni suhteen. Näyttänyt laajemman kuvan siitä, miten juuri minun elämäntehtäväni on osa suurempaa koko ihmiskunnan elämäntehtävää ja yhteistä kaikkeuden visiota. Uskon vahvasti, että jokaisella meistä on  yhtäläiset mahdollisuudet luoda omasta elämästään vielä parempaa, vielä tasapainoisempaa ja kaikin tavoin yltäkylläisempää. Juuri tässä hetkessä minulla on kaikki mitä tarvitsen ja samalla kaikki avaimet olemassa kaikkeuden äärettömään yhtäkylläisyyden lähteeseen. Voin ihan itse valita tyydynkö siihen, mitä elämässäni on juuri nyt vai valitsenko ammentaa tuosta pohjattomasta mahdollisuuksien lähteestä yhä uusia ihmeitä, oivalluksia ja kokemuksia elämääni.

Lisätietoa ihmiskunnan visiosta ja Kultainen avain tekniikasta löytyy www.aomedia.fi - sivustolta.

Mikäli olet kiinnostunut saamaan omalle paikkakunnallesi tai tapahtumaasi esittelyn tai Work Shopin Kultainen avain- tekniikasta, ota rohkeasti yhteyttä!