Share |

Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Valaistu blogi

Yksinkertaista mutta totta

Share |

Sunnuntai 17.1.2010 klo 22.55


Pysähdyin tänään pohtimaan, mikä olisi kaikista yksinkertaisin tapa tavoittaa sisäinen rauhan tila, oma ytimeni arjen tasolla. Tuntuu kuin kantaisin mukanani eräänlaista työkalupakkia, johon on kertynyt matkan varrella monia erilaisia työkaluja tämän täydellisen onnellisuuden ja rauhan tilan tavoittamiseksi. Monet niistä ovat olleet kulloiseenkin hetkeen täydellisen sopivia ja toimivia. Olen näiden työkalujen kautta löytänyt jo tutuksi käyneen olotilan, jossa olen yhtä todellisen itseni, jumalallisen kaikkeuden ja ikuisen rauhan kanssa. Vain olen. Ilman mitään tarpeita, huolia tai pyrkimyksiä. Yksinkertaisesti vain olen ja minut ympäröi täydellinen rauha ja koen olevani yhtä kaiken kanssa.

Mutta mikä olisi siis se kaikista yksinkertaisin tapa tavoittaa tämä tila? Päädyin pohdinnassani siihen, että minulle helpoin tapa olla ykseydessä on Ajatus. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, minun tarvitsee vain ajatella olevani jälleen tässä tilassa, ajatella sitä tuntemusta, mitä tämä täydellinen rauhan tila minussa saa aikaan niin jo huomaankin olevani jälleen omassa ytimessäni. Arjen tasolla suurin haaste minun kohdallani on varmaankin se, että yleensä muistan tämän Ajatuksen voiman ja yksinkertaisuuden. Haaste on myös se, että muistan tarkkailla omaa itseäni  kulloisessakin hetkessä ja tarvittaessa palauttaa tämän yksinkertaisen Ajatuksen mieleeni.

Niinpä päätin tänään kokeilla seuraavaa harjoitusta: Aika ajoin päivän mittaan vaadin itseäni pysähtymään pieneksi hetkeksi ja palauttamaan mieleeni juuri siinä hetkessä esiin nousevan ensimmäisen ajatuksen, joka juuri sillä hetkellä tuntui parhaiten kuvaavan sisäistä rauhan tilaani tai sitä "ydintä" minussa, jonka halusin tavoittaa. Mieleeni nousi muutamia hyvin yksinkertaisia sanoja kuten "Rakkaus", "Olen sinun kaltaisesi Isä", "Rauha", "Hiljaisuus", "Olemme yhtä", "Kiitollisuus" jne.  Näistä jokaisesta ajatuksesta seurasi aina sama lopputulos, välitön sisäinen tyyneys ja kaiken ulkoisen katoaminen tietoisuudestani. Hämmästyttävää miten pienestä on kiinni, miten päiväni kulloinkin etenee! Yksi  pieni Ajatus tuntui muuttavan aina juuri siinä hetkessä sitä todellisuutta, jota koin. Kuin tämä pieni harjoitus olisi jälleen ilmentänyt koko aistimani todellisuuden merkitystä. Kaikki mitä aistin, koen, näen, kuulen ja tunnen syntyy omista ajatuksistani käsin. Ja kun vain muistan aktiivisti tarkkailla omia ajatuksiani, koko ympäröivä todellisuus alkaa muuntua näiden pienten ajatuksissani lausumien sanojen mukaisesti. Todellakin, minun Ajatukseni luovat ympäröivän todellisuuden! Vaikka tämän asian olen "tiennyt" jo kauan, on upea tunne oivaltaa sen todenperäisyys oman kokemuksen kautta.

En tiedä miten joku muu asiaa ajattelee, mutta minulle taitaa tällä valaistumisen polullani olla eräs suurimmista haasteista se, että muistan perimmäisen totuuden yksinkertaisuuden ja että suostun sitoutumaan tähän jatkuvaan sisäisen tilani tarkkailuun. On usein aivan liian helppoa todeta vain jälkikäteen, että "kappas, taas kävi näin ja näin.."  tai "kas, en taaskaan ehtinyt huomata miten reaktioni tai ajatukseni jo ikäänkuin karkasi maailmalle.." Ja miten usein sanonkaan itselleni, että sitten ensi kerralla muistan varmasti tarkkailla itseäni ja omaa tilaani paremmin.. Kun todellisuudessa riittäisi, että kykenisin päivittäin pysähtymään, pitämään kiinni pienen hetken muutaman kerran päivässä näistä yksinkertaisista Ajatuksista, jotka ilmentävät sisäistä rauhan tilaani.

Haluan jakaa tämän pienen mutta itselleni jälleen merkityksellisen ajatuksen tässä koska usein ihmismieli etsii vastauksia aivan liian kaukaa ja luulee kaiken olevan kovin monimutkaista. Oikeasti kaikki oleellinen on lopulta hyvinkin yksinkertaista, melkein liian helppoa ollakseen totta. Vain yksi Ajatus ja kaikki on täydellistä! Kannattaa kokeilla tätä pientä harjoitusta vaikka vain yhden päivän ajan ja huomaat, miten se alkaa muuttaa maailmaasi ja todellisuuttasi!  Loppujen lopuksi aivan kaikesta muusta voikin sitten luopua, päästää irti ja antaa vain kaikkeuden ilmentää ihmeitään sinun kauttasi ja elämässäsi tästä yksikertaisesta Ajatuksesta käsin. Niin yksinkertaista mutta totta!