Share |

Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Valaistu blogi

Rakkauden siemeniä

Share |

Perjantai 2.10.2009 klo 0.15


Symboliikkaa

Olen keskustellut muutaman läheisen ihmisen kanssa tästä "siemenen istuttamisen" kokemuksestani ja tuntuu, että joka kerran asian tiimoilta aukeaa jotakin aivan uutta ja laajempaa näkökulmaa.Tuntuu, että kokemuksessa on kysymys paljon enemmästä kuin "vain" arjen työkalusta. Miten huikeaa symboliikkaa tähän kokemukseen oikeastaan liittyykään!

Olen ymmärtänyt, miten tärkeää on muistaa,  että se "rakkauden siemen", joka sinä itse olet, lepää aina jonkin suuremman voiman rakkaudellisella kämmenellä. Luoja on sinut kylvänyt hellästi puutarhaansa ja että Hän hoitaa ja ravitsee sinua joka hetki, vaikket sitä aina itse muistaisikaan. Et ole oikeasti koskaan ollutkaan poissa Luojan puutarhasta etkä voi olla hänestä erossa missään hetkessä. Ja toisaalta, miten oleellista on ymmärtää, että pitää kasvaa ensin itse, kasvattaa ensin itselleen terveet juuret, vahva runko ja tuuheat, tukevat oksat. Vasta sitten voi alkaa todella laajentua ja kasvaa ja kantaa hedelmää. Vasta sitten voi alkaa aidosti kylvää ja ravita ympäristöään. Ilman näitä terveitä juuria ja vahvaa runkoa puu kaatuu ensimmäisessä myrskytuulessa. Ilman Luojan ravitsevaa valkeutta ja rakkautta puu kuihtuu eikä pysty kasvamaan. 

Miten luonnollista onkaan, että kun olet itsessäsi täydellisen harmoninen ja säteilet ympärillesi sitä Luojan rakkautta, jonka olet oman kasvun prosessisi myötä itsesi sisältä löytänyt, alat kantaa väistämättä runsasta hedelmää. Jokainen kantamasi hedelmä tuottaa jälleen lisää näitä "kultaisia siemeniä", jotka tulevat ravituksi sinun kauttasi ja kasvattavat pian omat vankat juuret ja tukevan rungon, joka pysyy pystyssä pahemmallakin myrskyllä. Näin Luojan rakkaus kantaa hedelmää meidän jokaisen kautta, laajentuu ja leviää jokaisessa hetkessä. Ja kun muistamme todellisuudessa olevamme joka hetki osa tätä Luojan upeaa "puutarhaa", ymmärrämme, ettei mikään voi meitä sieltä erottaa. Olemme osaa samaa "kultaista siementä" ja Luoja on rakkaudella meitä valaiseva ja ravitseva joka hetki.